De kerntalentenanalyse is de eerste persoonlijkheidstestmethode tot nu toe die de veelomvattendheid van een hoogbegaafd mens aan kan. Het is geen methode met hokjes waar je als mens in gestopt wordt. Elk kerntalentenprofiel is uniek, net zoals elk mens uniek is. De kerntalentenanalyse geeft dus jouw persoonlijke kerntalentenprofiel weer waarbij je overzicht hebt van alle 23 kerntalenten.

Wat zijn kerntalenten

Kerntalenten geven je aard, je potentieel én je intrinsieke motivatie weer om dingen te willen leren en om dat wat van nature in je persoonlijkheid en karakter zit te ontwikkelen. Kerntalenten zijn je natuurlijke aanleg, jouw set van sterke en minder sterke eigenschappen. Ze bepalen de mogelijkheden waarover je beschikt en bevinden zich onder de laag van klassieke talenten, aanleg, competenties en vaardigheden, waar bijvoorbeeld de DISC op gebaseerd is.

Danielle Krekels

Danielle Krekels is de ontdekker en grondlegger van de kerntalentenmethode. Ze ontdekte dat je favoriete kinderspeelgoed en spelletjes en hoe je daarmee speelde alles zeggen over je natuurlijke talenten. Zo ontdekte ze 23 kerntalenten, met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Na meer dan 10.000 diepte-interviews is de kerntalentenmethode uitgebouwd en verfijnd.

Hoe worden kerntalenten vastgesteld

Door middel van het identificeren van je favoriete speelgoed en spellen uit je kindertijd, kunnen we je kerntalenten vaststellen. De keuze van speelgoed en activiteiten van een kind is namelijk een afspiegeling van aard en intrinsieke motivatie om bepaalde dingen te doen. Dit inzicht is de basis van de kerntalentenmethode.

Wat levert een kerntalentenanalyse je op

Door het kennen van je kerntalenten, kun je keuzes maken die bij je persoonlijkheid passen en die je energie geven. Wanneer je jouw sterke kerntalenten gebruikt, ervaar je voldoening, kom je snel in een flow en groei je in zelfvertrouwen en persoonlijke en professionele ontwikkeling. In situaties waarin je je sterke kerntalenten niet kunt inzetten en wellicht werkt vanuit je kleine kerntalenten zal het je juist energie kosten en raak je snel oververmoeid. Het leren van vaardigheden die niet ondersteund worden door jouw sterke kerntalenten is ook uitdagender en levert over het algemeen minder indrukwekkende resultaten op.