Blij met jezelf. Dat is nogal wat. Zeker voor een perfectionist zoals ik. Neem nou dit. Een website vullen. Dat moet toch in één keer perfect kunnen. Vooral geen grammaticale en spellingsmissers, mooie zinnen maken alsof tekstschrijver mijn beroep is, enzovoort. De lat ligt flink hoog en alles moet in één keer goed. Iedereen om me heen zou tevreden over me moeten zijn. Ik ben druk met voldoen aan alles wat zou moeten horen volgens de “norm”.

En kan jij volmondig zeggen: ik ben blij met mezelf?

Blij met wie je bent los van alles en iedereen die een beroep op je doet. Kan je de dag beginnen met focussen op wat goed is voor jezelf? Voor je gaat geven, aan je kinderen, je werkgever, je partner. Het besef dat dat geven alleen kan als je weet wat die dag belangrijk is voor jou, hoe je jezelf niet verliest in de loop van de dag.

Bij wandelcoaching loop ik een eindje met je mee. Ik geef geen oplossingen, maar ik voel mee en help je onder woorden te brengen en inzicht te geven van dat wat in je leeft. Je leert je eigen grenzen kennen en leert die vervolgens ook naar anderen toe aangeven. Uiteindelijk kunnen er steeds meer momenten komen dat je volmondig kan zeggen: ik ben blij met mezelf!

Ik puzzel nog even verder aan het perfectioneren van mijn website. Maar hé, perfect gaat ie niet worden en er zijn vast mensen die het echt niet mooi vinden. Of echt niet inhoudelijk genoeg, of de foto’s niks vinden. Ik heb er wel lol in en vind het steeds mooier worden. Voldoen aan de goedkeuring van de hele mensheid kan niet dus ik keer naar binnen en voel dat ik best wel blij ben met mezelf…