Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat ik een fervent hardloper ben. Minimaal 4 keer per week ren ik een rondje. Het zijn geen topafstanden en -tijden die ik neerzet, maar het lopen betekent veel voor mij. Het heeft mij fysiek en mentaal gezond gemaakt. Het houdt migraine en piekeren op flinke afstand en het leert mij keer op keer dat ik tot meer in staat ben dan ik dacht.

Naast het lopen an sich word ik minstens zo gelukkig van het lezen over lopen. Over loopavonturen van anderen. Boeken, tijdschriften, artikelen op internet. Ik verslind ze. Met mijn hunkering naar nieuwe info tot me nemen en mijn enorme fantasie hoef ik er weinig moeite voor te doen om bij het lezen van dit verhaal me in Finland te wanen. Iets te doen wat ik in real life nooit zou durven en me daarna machtig voldaan en onoverwinnelijk te voelen.

https://www.sportrusten.nl/angst-in-finland/