Review Kate, Amsterdam, 23 juni 2021

Ik was vastgelopen (in de totale zin van een burn-out) in mijn leven en eigenlijk al jaren doodongelukkig met mijn werkkeuze, maar gebrek aan inzicht in wat dan wel (en achteraf ook waarom dit niet) maakte dat ik totaal verlamd was en me dus kapot had gewerkt in de letterlijke zin. Door het inzicht in wat me energie kost en geeft kan ik eindelijk het benodigde begrip voor mezelf opbrengen om met dit destructieve element in mijn leven te stoppen en op zoek te kunnen gaan naar een baan waarin ik iets kan bijdragen wat ik te geven heb in plaats van continue roofbouw op mezelf te plegen om iemand anders standaard te halen. Het gaf me inzicht in waarom ik geen eigen standaard heb, maar ook begrip voor de constructie van copingsmechanisme die me op dit punt hebben gebracht en last but not least gaf het me eindelijk wat leads over waar ik het dan wel kan zoeken, wat me energie geeft.

De KernTalentenanalyse had enorm veel impact op me. Ik kreeg veel begrip voor mezelf, maar ook een herpositionering naar mijn omgeving die door een deel van mijn omgeving wordt geaccepteerd tot aangejuicht. Helaas heeft het ook geleid tot een (tijdelijke) breuk met anderen. Wel de ultieme oefening om vergeving en begrip naar jezelf te tonen en dat die zachtheid tonen dan afgewezen wordt door een belangrijke ander, terwijl ik zo hard heb gewerkt om zo zacht te durven zijn, is hard van een andere orde. En ik werk hard aan de zachtheid om dat te accepteren zonder mildheid naar mezelf in te boeten.

Mijn twijfel voor ik dit traject aan ging was of dit wel zou gaan werken. Wist ik het echt beter als kind? Is het zo simpel? (Best eng als je al 10 jaar passief ten onder aan een probleem aan het gaan bent en iemand zegt dat je “het al wist en ze het er wel ff uit zullen trekken” (mijn mentale vertaling van de zaak dan).

Mijn ervaring van het werken met Klarinde is fijn. Ze is rustig, zorgzaam en zorgvuldig.

Wil je meer reviews lezen? Kijk dan eens hier.