Ik ben Hil, 71 jaar, getrouwd, 6 kinderen.

De KernTalentenanalyse kwam ‘zomaar’ op mijn pad. Net voor een nieuwe fase in mijn leven. We gingen verhuizen van ons grote huis met tuin waar we 40 jaar hadden gewoond naar een seniorenwoning.

Leuk om over vroeger na te denken. Ik merkte dat er steeds meer herinneringen boven kwamen. In het prettige nagesprek met Klarinde kwamen mijn KernTalenten op tafel. Verrassend om direct al te herkennen: dat ben ik! Zo bijzonder dat je dat wat je vroeger graag deed zoveel zegt over nu. Een poosje later met de post het prachtig uitgevoerde boek (de rapportage).

Heel wat nauwkeurig leeswerk. In het bijgeleverde notitieboekje noteerde ik bij elk KernTalent hoe ik dit concreet elke dag invulling gaf. Ook de kleine kerntalenten! Vooral waar ik 0 op scoorde. Bijna vermakelijk hoe dat klopte!

Wat heb ik eraan?

Na de verhuizing werd ik bijna direct 3 maanden stilgezet door lichamelijk ongemak. Ik moest in die maanden vier keer geopereerd worden.

Hele leven op de kop, andere omgeving, langzaam herstel.

Doordat ik op papier had hoe ik in elkaar zat, begreep ik hoe het kwam dat ik de afhankelijke positie zo lastig vond. De mentale ruimte die er ontstond ervoer ik eerst als heerlijk, ik hoefde even niks. Maar dat veranderde in leegte.

Ik ben toen het door dit alles uitgestelde vervolggesprek met Klarinde aangegaan. Dat kon bijna direct, juist op het moment dat ik even aan hulp toe was. Zij hielp mij in te zien dat ik het echt nodig heb om met mijn sterke KernTalenten iets te doen! Ik ging per dag 3 dingen kiezen die me voldoening gaven, om vervolgens te genieten van de ontspanning. Ook de bewustwording dat ik echt goed ben in dingen organiseren of problemen oplossen maakt dat ik daar niet meer tegenop zie, maar zin heb om de uitdaging aan te gaan. Ik weet nu dat ik er goed in ben en dat het gaat lukken!

Dat ik mijn sterke KernTalenten ken helpt me in deze overgangsfase van een druk en vol leven naar een rustigere fase. Ik houd ervan om mensen te ontmoeten voor een goed gesprek. Het nuttigheidsaspect van de dingen die ik doe moet er voor mij altijd zijn, brengt me zingeving en voldoening. Daarnaast lekker tijd om te genieten van uitstapjes met anderen die ik organiseer en voorbereid. Dat past bij mij. Ik kan en wil dat omarmen en met een knipoog naar mijzelf. En zo van de herfst van het leven genieten!