Waarom

 • Hoe vertel je anderen hoe je in elkaar zit?
 • je kan van alles, maar waar word je gelukkig van?
 • Wat mogen anderen van mij verwachten?
 • Je hebt een fijne relatie, maar je partner kan je in sommige dingen nooit volgen, waar zit ‘m dat in?
 • Wat is voor jou belangrijk in een baan om het langer dan een half jaar vol te houden?
 • Hoe kan je beter aan je leidinggevende duidelijk maken wat je sterke kerntalenten zijn en wat je nodig hebt om je werk met plezier en voldoening te doen?
 • Je bent leidinggevende, maar het loopt niet soepel in de communicatie met je medewerkers, waar zit ‘m dat in en hoe kan het anders?
 • Ben je voldoende in staat een eigen bedrijf op te zetten en draaiende te houden?
 • Welke studie past bij jou?
 • Hoe voorkom je een burn-/bore-out? Hoe kom je die burn-/bore-out waar je in zit weer te boven?

Daarom

Ben je op zoek naar een baan die energie geeft of een studie die je op het lijf geschreven staat en waarvoor je echt gemotiveerd bent? Een kerntalentenanalyse geeft jou gegarandeerd inzicht in wie je bent en wat van nature bij je past.

Deze methode is in de afgelopen 20 jaar in België ontwikkeld. Op basis van je favoriete bezigheden in je kindertijd maak ik een overzicht van jouw levenslang geldige kerntalentenprofiel. Je ontvangt een persoonlijk verslag en vervolgens hebben we verdeeld over de maanden volgend op de analyse nog vier verdiepingsgesprekken.

Hierdoor ben je er zeker van dat je ook echt in beweging komt.

Je leert steeds meer vanuit zelfinzicht en zelfvertrouwen je leven in te richten. Kerntalenten zijn niet alleen de dingen waar je goed in bent, maar vooral de dingen waar je plezier in hebt en die jou energie geven, dus die van nature goed bij je passen.

En ook hierom

Wil je graag je interesses ruimte geven en nieuwe dingen blijven leren? Ben je op zoek naar wat precies je talenten zijn en of je nog onontdekte talenten hebt? Wil je ontdekken waar je gelukkig van wordt en waarbij je makkelijk in een flow doorgaat?

Door middel van een kerntalentenanalyse breng ik jouw unieke kerntalenten in kaart. Vervolgens kunnen we samen gaan kijken wat dat betekent voor je leven, in de praktijk. Welke dingen doe je die je energie geven en wat is in feite een ontzettende energielek in jouw leven.

Een sterk kerntalent is iets wat je vanuit jezelf graag doet, wat je energie en plezier geeft om er mee bezig te zijn. Het omvat de combinatie van je aard, je potentieel en je intrinsieke motivatie.

Ieder mens heeft 23 kerntalenten in sterke, halve of kleine mate. De verschillende kerntalenten kunnen elkaar ook versterken of verzwakken waardoor iedereen een uniek profiel heeft. De methode is positief. Je leert je energie/pleziergevers goed kennen.

Wat, wanneer en hoe

 • eerst vul je thuis een vragenlijst in over de dingen die je graag deed als kind (kost maximaal een uurtje);
 • op basis van wat je als kind deed stel ik vragen en stellen we je kerntalenten vast;
 • vervolgens maak ik daar een uitgebreid verslag van;
 • daarna volgen (eventueel) 4 verdiepingssessies waarin het maken van, voor jou passende, keuzes in studie, werk en privé aan bod komen.

Waar draait het om

Het draait bij een kerntalentenanalyse dus om het in kaart brengen van het type werkzaamheden/activiteiten (bijvoorbeeld heb je de sterke kerntalenten om onderzoeker te worden of ben je meer een doener of past management, verkoop, marketing, sales of onderwijzen bij je) en de wijze waarop je ze uit kan voeren (bijvoorbeeld in teamverband of meer solistisch, in een kader of met meer vrijheid) die je energie geven. Dit geldt zowel voor werk, studie als vrije tijd besteding. Ook je behoefte aan mentale ruimte, beweging en focussen wordt in kaart gebracht.

Deze methode is heel betrouwbaar en wetenschappelijk gevalideerd. Door mensen met een hoge intelligentie is een kerntalentenanalyse niet te manipuleren omdat het gebaseerd is op je kindertijd en die is afgesloten.

De uitkomst van jouw kerntalentenanalyse is een investering voor de rest van je leven. Dus elke keer als je op een kruispunt staat bij je keuze van werkzaamheden, van vrije tijdbesteding of het aangaan van vriendschappen kan je je analyseverslag gebruiken als een kompas en checken of je op dat moment kiest voor en doet wat echt bij je past. 

Wat brengt het je

Ik laat je in de gesprekken die kunnen volgen op de kerntalentenanalyse je eigen vragen en mogelijkheden onderzoeken. Je eigen talenten aanboren, grenzen verleggen en oude patronen doorbreken. Ik geef uitleg over jouw unieke kerntalentenprofiel, stel scherpe vragen waar nodig en houd je een spiegel voor.

Anders dan andere assessments

De kerntalentenanalyse is een revolutionaire persoonlijkheidsonderzoeksmethode die je niet in een bepaald vakje of kleur stopt, maar jouw unieke positieve persoonlijke profiel in kaart brengt. De dingen die je graag deed in je kindertijd bepalen je sterke, halve en kleine kerntalenten.

De kerntalentenanalyse is een methode die niet kan worden beïnvloed of bijvoorbeeld vraagt waar je goed in bent (geworden) of wat je op dit moment drijft, maar een grondig 1-op-1 gesprek waarin zowel je aard, potentieel en intrinsieke motivatie wordt vastgelegd. Zo kunnen we samen verder kijken wat wel en niet bij je past. Dit heeft invloed op al je ‘rollen’ in het leven, zowel privé, in je relatie, hoe je omgaat met je eventuele kinderen, als hoe je functioneert als medewerker, als leidinggevende, als ondernemer of als manager.

De uitkomst van een kerntalentenanalyse geeft je de handvatten om met een positieve insteek te praten met anderen over wat je nodig hebt. Of uitvinden welke studie echt bij je past. En verdieping vinden in je privé- en in je werkrelaties. En je voldaan voelen aan het einde van de dag.

Voor wie

Voor iedereen vanaf ongeveer 14 jaar.

Kosten

Een kerntalentenanalyse in de basis uitvoering is al mogelijk vanaf 500 euro. Dit is voor jongeren in verband met studiekeuze een goede optie. Dan is er de kerntalentenanalyse basis voor volwassenen voor 800 euro. De meest uitgebreide kerntalentenanalyse kost 1.250 euro. In alle gevallen krijg je een uitgebreid persoonlijk (geen automatisch gegenereerd tienkantjesgeval!) verslag van jouw kerntalentenprofiel en een evaluatiegesprek. Bij de meest uitgebreide variant krijg je er nog drie vervolgsessies en een jaar lang ruggespraak via mail bij. Kijk hier voor een overzichtje van bovenstaande.

De kerntalentenanalyse wordt bijna altijd (deels) vergoed door je werkgever vanuit het loopbaanbudget en/of scholingsbudget. Ga daarover zelf in overleg met je werkgever. Neem voor meer informatie contact met mij op.