Wil je graag je interesses ruimte geven en nieuwe dingen blijven leren? Ben je op zoek naar wat precies je talenten zijn en of je nog onontdekte talenten hebt? Wil je ontdekken waar je gelukkig van wordt en waarbij je makkelijk in een flow doorgaat?

Door middel van een kerntalentenanalyse breng ik jouw unieke kerntalenten in kaart. Vervolgens kunnen we samen gaan kijken wat dat betekent voor je leven, in de praktijk. Welke dingen doe je die je energie geven en wat is in feite een ontzettende energielek in jouw leven.

Een sterk kerntalent is iets wat je vanuit jezelf graag doet, wat je energie en plezier geeft om er mee bezig te zijn. Het omvat de combinatie van je aard, je potentieel en je intrinsieke motivatie.

Ieder mens heeft 23 kerntalenten in sterke, halve of kleine mate. De verschillende kerntalenten kunnen elkaar ook versterken of verzwakken waardoor iedereen een uniek profiel heeft. De methode is positief. Je leert je energie/pleziergevers goed kennen.

Hoe het te werk gaat:

  • eerst vul je thuis een vragenlijst in over de dingen die je graag deed als kind (kost maximaal een uurtje);
  • op basis van wat je als kind deed stel ik vragen en stellen we je kerntalenten vast;
  • vervolgens maak ik daar een uitgebreid verslag van;
  • daarna volgen (meestal) 4 verdiepingssessies waarin het maken van, voor jou passende, keuzes in studie, werk en prive aan bod komen.

Het draait bij een kerntalentenanalyse dus om het in kaart brengen van het type werkzaamheden/activiteiten (bijv. heb je de sterke kerntalenten om onderzoeker te worden of ben je meer een doener of past management, verkoop of onderwijzen bij je) en de wijze waarop je ze uit kan voeren (bijv. in teamverband of meer solistisch, in een kader of met meer vrijheid) die je energie geven. Dit geldt zowel voor werk, studie als vrije tijd besteding. Ook je behoefte aan mentale ruimte, beweging en focussen wordt in kaart gebracht.

Deze methode is heel betrouwbaar (wetenschappelijk gevalideerd) en door mensen met een hoge intelligentie niet te manipuleren omdat het gebaseerd is op je kindertijd en die is afgesloten. De uitkomst van jouw kerntalentenanalyse is een investering voor de rest van je leven. Dus elke keer als je op een kruispunt staat bij keuze van werkzaamheden, vrije tijdbesteding, het aangaan van vriendschappen kan je op het verslag terugvallen en checken of je op dat moment doet wat echt bij je past. 

Ik laat je in de gesprekken die kunnen volgen op de kerntalentenanalyse je eigen vragen en mogelijkheden onderzoeken. Je eigen talenten aanboren, grenzen verleggen en oude patronen doorbreken. Ik geef uitleg over jouw unieke kerntalentenprofiel, stel vragen en houd je een spiegel voor. De kerntalentenanalyse is geschikt voor iedereen van 14 jaar en ouder.

De kerntalentenanalyse is een revolutionaire persoonlijkheidsonderzoeksmethode die je niet in een bepaald vakje of kleur stopt, maar jouw unieke positieve persoonlijke profiel in kaart brengt. De dingen die je graag deed in je kindertijd bepalen je sterke, halve en kleine kerntalenten.

Het is een methode die niet kan worden beïnvloed of bijvoorbeeld vraagt waar je goed in bent (geworden) of wat je op dit moment drijft, maar een grondig 1-op-1 gesprek waarin zowel je aard, potentieel en intrinsieke motivatie wordt vastgelegd. Zo kunnen we samen verder kijken wat wel en niet bij je past. Dit heeft invloed op al je ‘rollen’ in het leven, zowel privé, in je relatie, hoe je omgaat met je eventuele kinderen, als hoe je functioneert als medewerker, als leidinggevende, als ondernemer of als manager.

De uitkomst van een kerntalentenanalyse geeft je de handvatten om met een positieve insteek te praten met anderen over wat je nodig hebt. Of uitvinden welke studie echt bij je past. En verdieping vinden in je privé- en in je werkrelaties. En je voldaan voelen aan het einde van de dag.

Door het leren kennen van je kerntalenten is dit allemaal mogelijk. Hierdoor krijg je voor jezelf scherp waar je groei en ontwikkeling mag verwachten.