Ik ben Klarinde Meijer-van Abbema. Ik woon in Almere Buiten met mijn man en 3 kinderen. Bijna vijftien jaar geleden ontdekten wij dat onze kinderen hoogbegaafd zijn. Vanaf dat moment heb ik me verdiept in hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en alles wat daarmee samenhangt.

Ik heb veel ervaring opgebouwd door deze kennis toe te passen in mijn eigen leven en door mijn kinderen door de schooljaren heen te loodsen. Door al vanaf het begin van de basisschool voor onze kinderen te kiezen voor een eigen leerweg waarbij hun doorlopende leerlijn de leidraad is, ontwikkelen ze hun talenten en ‘schoolse vaardigheden’.

Om nog meer handvatten te krijgen in de begeleiding van hoogbegaafden heb ik de gevorderdenopleiding Talentbegeleider gevolgd bij Novilo. Daarnaast bezoek ik regelmatig congressen over hoogbegaafdheid en over uitzonderlijk hoogbegaafden.

Ik geniet van filosoferen en dieper doordenken met anderen. Ik houd van doorpakken en combineer scherpe levensvragen met praktische begeleiding.

Praktische begeleiding voor scholieren op het gebied van leren leren en leren functioneren binnen het schoolsysteem zonder jezelf kwijt te raken. Voor volwassenen op het gebied van aandacht geven aan de essentie van het leven en dat te verweven in het leven van alle dag.

Ik bied ruimte, luister naar je en geef je de mogelijkheid te ontdekken wat echt van jou is, waar je gelukkig van wordt, waarbij jij je krachtig voelt en wat past bij je talenten én bij je grenzen.

Voorop staat voor mij dat de begeleiding van hoogbegaafden maatwerk is. Er is niet één format dat voor iedereen werkt.

Als ik merk dat je begeleiding nodig hebt die ik je niet kan bieden zal ik je doorverwijzen naar iemand die dat wel kan. Klik hier voor meer informatie en handige informatieve websites.